“Kişiniz Telegram’a katıldı” bildirimlerini kaldırın

Telegram’ınız varsa, ilgilenmediğimiz ve bizi en çok rahatsız eden işlevlerden biri olduğunu bileceksiniz: Telegram’a katılan kişilerin bildirimleri. Bunlar yaygındır, her gün mesajlaşma uygulamasını yükleyen yeni biri vardır ve bir bildirim alırsınız, o kişiyle konuşmanız için otomatik olarak bir sohbet oluşturulur. neyse ki yapabilirsin Telegram’a katılan kişilerin bildirimlerini devre dışı bırak eğer seni rahatsız ederlerse.

Belirli zamanlarda dedikodu yapmak istiyorsanız faydalı olabilirler. Kimin WhatsApp’a güvenmediğini veya Telegram’ı bazı moda veya bu uygulamayı kullanmak isteyen bir siyasi parti için yüklediğini bilmek istiyorsanız. Ancak bunlar genellikle can sıkıcı ve yararsız bildirimlerdir.

Telegram’daki Bildirimler

Bu bildirimlerle ilgili “kötü” olan şey, bunun yalnızca cep telefonunuzda görünen ve uygulamada yeni birinin olduğu konusunda sizi uyaran bir bildirim olmaması, daha ziyade, genellikle o kişiyle konuşmanız için yeni bir sohbetin yaratılmasıdır. , aynısını verir. Cep telefonlarımızda genellikle 100, 200 veya 300’den fazla kişimiz vardır ve her biri geldiğinde Telegram’da yeni bir açık sohbet ile bildirim almak rahatsız edici ve gereksiz olabilir. Genelde haberdar olduğumuz kişilerin çoğuyla konuşmak istemiyoruz ya da konuşmak istiyorsak kendimiz bir sohbet oluşturmaya özen gösteriyoruz. Ama sohbet penceremizin doldurulmasını istemiyoruz katılan kişilerin bildirimleri.

Bu özellikle bazı durumlarda can sıkıcıdır: WhatsApp’ta bir gizlilik bildirimi vardır ve örneğin Telegram’a katılan kişilerden 10 veya 20 bildirim alırsınız. Neyse ki, Telegram’a katılan kişilerden gelen bu bildirimleri kapatabiliriz. Zar zor birkaç saniye sürecek yap.

Yeni kişi bildirimlerini kapat

Yapmanız gereken ilk şey, cep telefonunuzda Telegram’ı açmak ve bizi ayarlara götürecek olan ekranın sol üst köşesindeki üç çizgiye dokunmak. Sol tarafta açılan yeni açılan bölümde, “Ayarlar” üzerine dokunun uygulama ayarlarını açmak ve bir kişi katıldığında bu can sıkıcı bildirimleri kaldırmak için. Ayarlara girdikten sonra, bölümü arayın “Bildirimler ve sesler”.

Burada aşağıdaki alt bölümleri bulacağız:

  • özel sohbet
  • gruplar
  • Kanallar
  • Titreşim
  • zil sesi
  • Simgede balon: Açık / Sessiz sohbetleri dahil et / Okunmamış mesajları say
  • Uygulamadaki bildirimler
    • Uygulamadaki sesler
    • Uygulamada titreşim
    • Uygulamada önizleme
    • sohbette sesler
    • Önem
  • Etkinlikler
    • Telegram’a bir kişi katıldı
    • sabitlenmiş mesajlar
  • Vb

Telgraf bildirimleri

Önceki bölümlerin hepsini okuduysanız, hangisiyle ilgilendiğimizi bileceksiniz: “Etkinlikler” bölümünde “Telegram’a bir kişi katıldı” göstergesinin yanındaki anahtarı devre dışı bırakabiliriz. Bu, birisi uygulamayı indirdiğinde, o kişiyle konuşmayacaksak, ancak yine de bildirimleri alacağız, ekranda sohbet etmekten kaçınmamızı sağlayacaktır.

Sohbetleri silin ve oturumu kapatın

Bildirimleri veya konuşmaları silseniz bile, daha önce açılmış sohbetler görünmeye devam edebilir. Yani, önceki süreci izlediğiniz için Telegram’a katılan kişilerin yeni bildirimleri artık görünmeyecektir. Ancak daha önce oluşturduğunuz sohbetler, siz dalana kadar katıldıkları sohbetlerle birlikte orada kalır. Bu kadar yeter tüm konuşmalara uzun basın ve uygulamanın sağ üst köşesindeki çöp kutusu simgesine dokunun. “Sil” ile onaylayın ve siz bir konuşma yapmak ve onu açmak isteyene kadar kaybolacaklar.

Görünmeye devam ederse, Telegram’dan çıkın ve tekrar giriş yapın.

  • Sol üst köşedeki üç çizgiye dokunun
  • Adınıza veya “Ayarlar”a tıklayın
  • Yapılandırma bölümünde, sağdaki üç noktaya dokunun
  • “Çıkış yap” üzerine dokunun
  • Telefonunuz ve doğrulama kodunuzla tekrar oturum açın

Oturumu Kapat

bildirimleri kaldır

Bildirimleri telefonunuzdan tamamen kaldırmak, bu bildirimlerin kaybolmasına izin vermez, yalnızca telefonunuzun “çalmaması” veya bildirimi cep telefonunuza almamanız yeterlidir. Ancak Telegram’ı açtığınızda yine de sohbetler veya konuşmalar olarak görünecekler. Yine de bu yönteme bahis yapmak isterseniz mobil ayarlardan yapabilirsiniz.

Android’de adımlar basittir:

  • Cep telefonu ayarlarınızı açın
  • “Uygulamalar” bölümünü bulun
  • Birden fazla seçenek veya menü varsa tekrar “Uygulamalar” üzerine dokunun.
  • Cep telefonunuzdaki uygulamaların ve oyunların tam listesi görünecektir
  • Listede veya arama motoruyla Telegram’ı arayın
  • Burada bir dizi ayar görünecektir (Bildirimler, izinler, veri kullanımı…)
  • İlkini seçin: Bildirimler

Bildirimler

Bir kez burada birkaç seçeneğimiz var: Bildirim türüne göre sessize almayı seçebilir veya düğmesinin yanındaki öğesine dokunabiliriz. “Bildirimleri etkinleştir” hepsi yok olsun diye. İlgilenmiyorsanız Telegram bildirimlerini almayı durdurmak için bu düğmeyi değiştirin.

Bir kişinin Telegram’ı olup olmadığı nasıl anlaşılır

Telegram bildirimlerini susturduktan sonra, uygulamada birinin olup olmadığını nasıl bilebiliriz? WhatsApp’ta yaptığınız gibi, ne eksik ne fazla. Bir kişinin uygulamayı belirli bir zamanda yükleyip yüklemediğini tam olarak bilemezsiniz, ancak uygulamanın yüklü olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Mesajlaşma uygulamasına gidin, sohbet bölümüne girin ve sağ alt köşesinde bulacağınız kalem düğmesine dokunun. Bu düğmede yeni bir konuşma, yeni bir mesaj açıyoruz. Sadece sağ üst köşedeki büyüteç’e basın ve istediğiniz kişiyi arayın Telegram’ı olup olmadığını ve onunla konuşabileceğinizi kontrol etmek için. Bunu doğruladıktan sonra normal, bireysel bir sohbet açma veya gizli bir sohbet açma seçeneğine sahipsiniz.

Bağlantıya göre sırala

Büyüteç kullanarak arama yapabilir veya bu bölümden Telegram kişilerinizi daha önce kimlerin bağlandığına göre sıralayabilirsiniz. Yani, çevrimiçi olanlar listede ilk sırada görünecek şekilde sipariş verebilirsiniz ve hiç bağlanmamış olanlar Sonunda kaydırarak görünecekler. Genellikle, birisi hesabı devre dışı bıraktıysa, sizi engellediyse veya uzun süredir bağlantı kurmadıysa, mesajı bulacağız. “Son. bir zamanlar uzun zaman önce”. Bu, bir Telegram hesabınız olduğu, ancak uygulamayı kaldırmış olduğunuz anlamına gelebilir, bu nedenle, siz onu etkinleştirene veya tekrar açana kadar mesajlarınız size ulaşmayabilir.

ADSLZone’da ilk olarak “Kişiniz Telegram’a katıldı” bildirimlerini kaldır yazısı çıktı.

Orijinal kaynağı kontrol edin

Bunu severim:

Severim Yükleniyor…